diumenge, 22 d’octubre del 2017

Fets d'Octubre de 2017





La càrrega. Ramon Casas. Oli sobre tela, 1899. Museu de la Garrotxa, Olot.





El Minotaure es féu present a Catalunya
 sota el seu aspecte menys confortable.

Jaume Vicens Vives

Notícia de Catalunya
 RBA. Barcelona, 2013, p. 222




 El Minotaure va donar un cop de cap
a l’arena el dia 1 d’ octubre.
Li va fer mal. Es va sentir humiliat.
Tres setmanes després, el Minotaure es disposa
a trencar els ossos dels qui l’han desafiat.

Enric Juliana

La Vanguardia, 22 d’octubre de 2017.






El govern de Madrid menysprea la realitat social, obvia l'econòmica i amenaça amb la liquidació de l'autogovern de Catalunya.

L'Estat espanyol s’ha enrocat en l'ofensa i l'absolutisme. L’estacionament de forces expedicionàries de policia i guàrdia civil per atemorir i reprimir la població és un fet.

La situació és conseqüència de l'estratègia orquestrada per la Moncloa basada en la difamació i intoxicació informativa a càrrec de la Brunete mediàtica, l'enginyeria contenciosa de la Brigada Aranzadi, les maniobres de sota mà del Servei Exterior i el sabotatge executat des de les clavagueres de l'Estat.

Paraules de pas no és un blog d'opinió política i actualitat. En aquests dies greus, però, esdevé un deure de consciència manifestar l’adhesió a les institucions del país, denunciar l’empresonament per motius polítics de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i rebutjar l’estat d’excepció que els partits dinàstics del règim del 78, amb el beneplàcit dels jerarques europeus, volen imposar per la força a Catalunya.

La democràcia està en perill. La ciutadania ha de defensar-la amb pau i fermesa.